Oförklarligt barnlösa

Hej!
Idag har varit en superbra dag! Jobbet har gått bra och kvällen har spenderats med goda vänner, i like a lot! Tänk att det finns så underbara människor i vår närhet, kärlek och trygghet, vi är i alla fall lyckligt lottade på den punkten!

Besöket igår hos doktorn gick bra, eller det beror kanske lite på hur man ser det. Vi åkte dit i hopp om att få lite svar, få prata av oss. Och det var just det ja, vi trodde att vi BARA skulle prata med doktorn, men ack så fel vi hade! (Vilket jag är superglad för!) Det började med att vi kom bakom en jäkla sölkorv rent ut sagt ,så vi var nära att komma försent. När vi väl kom fram till sjukhuset hittade jag så klart inte till gynmottagningen. Sprang omkring illröd i ansiktet, stressad med sambon i hasorna, svärandes över den förbenade pensionären som sinkade oss. Tillsut hittade vi, men då låg det på tredje våningen och så klart var hissen sönder. Bara till att skala upp för trapporna och in på mottagningen. Kan säga att det var en hel del som glodde på oss när vi stormade in där, måste sett ganska förvirrade ut! Det började ju bra ...

Samtalet med doktorn gick mest ut på att han frågade oss en massa olika om typ sjukdomshistoria, menscyklar, ägglossning, sexvanor mm. Något jag tyckte var konstigt var att han frågade om vi någon gång blivit sövda. Vi fick rabbla upp detta, och jag fattade inte riktigt vad just det hade med infertilitet att göra! Glömde också att fråga, känns som om jag var i någon slags dimma, och bara svarade duktigt på doktorns frågor. Sedan var det dags för undersökning! Som tur var hade jag förberett mig för detta, men sambon blev så klart livrädd. Doktorn lugnade honom dock med att han BARA skulle känna på testiklarna, och det kunde han ju gå med på.

Jag ombeddes att tömma blåsan, och duktig som jag var så hade jag hållt mig  (var beredd på att lämna urinprov) så jag var jättekissig och fyllde en hel mugg. Stolt gick jag in och visade min triumf, doktorn och sambon tittade frågande på mig och så sa han att jag bara skulle TÖMMA blåsan, inte lämna urinprov! Ha ha, var en aning pinsamt kan jag säga. Så jag lommade ut och hällde tillbaka det igen. Så typiskt, eftersom jag nästan aldrig kan lämna urinprov annars, får sån prestationsångest!

Jag undersöktes med ultraljud och en massa andra pinnar, ja ni vet ju hur det går till. Fick se min fina livmoder och mina äggstockar, och allt såg så fint ut! (Fast jag såg ärligt talat inte ett skit, bara en massa svart sörja liksom!). Mina prover var jättebra, hade kraftig ägglosning alla tre månader de testat samt bra hormonprover mm. Så summan av allt var att vi än så länge inte hittar några fel!

Så fortsättningen ser ut som så att jag ska spola äggledarna. Detta ska ske ca 10 dagar efter mensen så det är nästa vecka. Fanns så klart inga tider, men de lovade att ringa om det blev återbud, så det hoppas jag på! Står stå standby på jobbet i såfall. Dock tyckte han att vi hållt på aktivt i 15 månader samt oskyddat ca ett år innan det, så han skulle skicka remiss till IVF!! Detta var vi inte alls beredda på, trodde det skulle vara mer provtagingar och grejer, men nu är vi verkligen på gång! Enligt doktorn var det inte heller någon särskilt lång väntetid, hur lång ville jag inte fråga, kände att jag måste bearbeta coch smälta detta lite först. Han sa att om äggledarna ser fina ut och har passage är vi oförklarligt barnlösa, men det säger inte att vi INTE kan få barn av oss själva, vilket känns viktigt för oss. Han tyckte jag skulle släppa detta lite nu eftersom vi nu är på väg, och vet ni vad? Det känns faktiskt som jag slappnat av mer nu.

Vi är igång, vi kommer få hjälp, doktorn var underbar, trygg, tillmötesgående och kändes oerhört seriös. Vi har varandra, vi ÄR  starka, och framförallt, vi KOMMER att få vår bebis nån gång!

Kommentarer
Postat av: MariaB

Även om jag inte känner er alls är jag glad för er skull att de inte hittat något fel på er. Hoppas det går bra och ni får en egen liten. Skrattade gott åt urinprovet :) Pinsamt :)

2009-08-21 @ 08:49:48
Postat av: Emma

Hej! Här är en till som är ofrivilligt barnlös:/ Vi har genomgått utredningen utan att hitta några fel och nu i september väntar vi på att plocka ut ägg och befrukta. Råkade dessutom ut för utomkvedshavandeskap för två månader sedan, det tog sej på egen hand men gick fel på vägen så nu har jag bara en äggledare kvar!Skönt att läsa att man inte är ensam vilket det kan kännas som ibland. Håller tummarna hårt för er och kanske kommer det en liten bebis nu när du slappnat av lite!?:) Kramar Emma

2009-08-23 @ 01:00:15
Postat av: Loba

Åh, så glad jag blir av det gick så bra! Härligt att remissen är ett faktum och, framför allt, att allt ser bra ut. Grattis!

2009-08-23 @ 12:27:52
URL: http://lobasliv.blogspot.com
Postat av: carro

Hejsan!Vad skönt att dom inte hittade några fel på er! Vi håller just nu på med vår andra IVF behandling. Dom har inte hittat några fel på oss heller.. Jag antar att du redan är med på www.familjeliv.se annars är det ett bra tipps! Lycka till!

2009-08-23 @ 16:52:19
URL: http://barro55.spaces.live.com
Postat av: Malin S

Jag hoppas så att ni snart blir gravida ! Härligt iallafall att ni träffat en bra läkare och att ni som du säger är igång med processen. I vår föräldragrupp så var det två par som haft flera missfall och bökigt att skaffa barn men de har nu fått bebis. Vi hade också trögt med att bli gravida men det funkade efter ca ett år och nu har vi vår lilla Amy. Lycka till !

2009-08-23 @ 22:14:24
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: //ZR//

Hoppas att ni snart lyckas. Har en kompis som ville så gärna har barn, de hade försökt i ca tre år men sen insåg de att de var tvungna att släppa taget ett tag & tog & köpte hus, renoverad osv och sen helt plösligt så blev hon gravid.

Jag tror att kroppen på något sätt inte vill bara för att man själv såååå gärna vill.

Jag håller tummarna för er!

Kram2009-08-24 @ 19:31:41
URL: http://hemoinredning.blogg.se/
Postat av: Jenny

Förstår att det känns jobbigt, men ändå skönt att komma till den punkten att få hjälp. Önskar er lycka till.

2009-08-24 @ 21:35:06
URL: http://www.minadrommarsbarn.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0